Ingefärsmarinerad tofu med strimlad sallad och kokosris

Huvudrätt
45 min
Antal personer: 4
Tofu som badar i en drömgod ingefärsmarinad, serverad med en finstrimlad knaprig sallad med färsk mynta och kokosdoftande ris. Det låter som en semesterkväll i Vietnam och kan bli din middag i kväll!

Ingredienser

Kokosris

4 dl Kung Markatta Jasminris
1 dl Kung Markatta Kokosflingor

Marinad

4 msk Kung Markatta Sesamolja
4 msk risvinäger
2 msk Kung Markatta Tamari
2 msk Kung Markatta Lönnsirap
2 msk färskriven ingefära eller Kung Markatta Pressad ingefära
1 lime, juice

Tofu

1 msk kung Markatta Kokosolja
1 paket Kung Markatta Tofu

Strimlad sallad

1/4 vitkål
1 paket sockerärtor
2 morötter
1 röd paprika
1 knippe färsk koriander
1 knippe färsk mynta
1 röd chlli
1/2 dl rostade jordnötter, grovt hackade
1 lime, klyftad

Instruktioner

Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen medan du förbereder de övriga ingredienserna.
Häll alla ingredienserna till marinaden i en skål och vispa ihop.
Ta ut tofun ur paketet, linda in i en kökshandduk eller hushållspapper och pressa försiktigt men bestämt ut så mycket vätska som möjligt.
Skär sedan i ca 1 cm tjocka skivor.
Sätt en stekpanna på medelvärme och ha i en klick kokosolja.
Stek tofuskivorna ett par minuter på varje sida tills de är gyllene.
Lägg på ett serveringsfat och häll över ¾ av marinaden, spara resten till salladen.
Strimla vitkålen, sockerärtorna, morötterna och paprikan tunt.
Lättast är att använda en mandolin.
Hacka örterna grovt och chilin fint.
Häll ner i dressingen och häll sedan dressingen över salladen och vänd runt.
Toppa med hackade jordnötter.
Torka av tofupannan och torr-rosta kokosen någon minut.
Fluffa upp riset och vänd ner den rostade kokosen.
Servera salladen tillsammans med kokosriset och den ingefärsmarinerade tofun.

Liknande recept